Twinkle | Digital Commerce

Het ‘nonline’ land in de wereld van e-commerce

2017-11-08
180101
  • 2:08

De lijnen tussen online en offline commerce vervagen. Google onderzoekt dit nieuwe terrein door het analyseren van ‘nonline shopping’ in het onlangs vrijgegeven rapport ‘Pre-Holiday 2012 Consumer Intentions’, dat schrijft Elyse Dupré in een artikel op Dmnews.com.

Google heeft voor dit rapport, in samenwerking met marktonderzoeksbureau Ipsos OTX, 1500 holiday consumers ondervraagd. ‘Ik denk dat het hele concept van “nonline” is dat klanten op ieder moment van de dag verbonden zijn met merken en dat zij zullen kiezen hoe ze willen communiceren en – uiteindelijk - zullen kopen’, zegt Brett Goffin, head of industry retail bij Google. ‘Retailers die dat begrijpen, zullen - naar onze mening - op de lange termijn gaan slagen.’

Grenzen verdwijnen

Goffin geeft aan dat de grenzen tussen online en offline shopping verdwijnen. Zo is volgens het onderzoek 51 procent van de ondervraagde consumenten voornemens om online productresearch uit te voeren om vervolgens een winkel te bezoeken en daar het product te kopen. 32 procent van de respondenten is van plan om via het web productresearch te doen, het product vervolgens in de winkel te bekijken en het daarna online aan te schaffen.

‘Retail is allemaal gecentreerd rond de klant en dit is een goed voorbeeld waarbij de klant geen onderscheid maakt tussen een website of winkel, een mobiele site of shoppen via de tablet’, aldus Goffin. ‘De klant wil interageren met een retailmerk op de manier waarop hij dat wil. Ik denk dat we op het punt zijn, vooral door de toename van apparaten, dat consumenten er niet meer echt bewust over nadenken: ik koop online of ik koop offline.’

Goffin schrijft deze versmelting gedeeltelijk toe aan de consument die zich comfortabeler voelt met online kopen – door onder het andere het inzien van het gemak van thuisbezorging en het niet meer bang zijn voor het verstrekken van creditcardgegevens – maar ook aan hun wens om een weloverwogen aankoop te kunnen doen.

Microconversies

Volgens het onderzoek zal 24 procent van de consumenten zich wenden tot social media-netwerken voor zijn holiday shopping van dit jaar, terwijl slechts 11 procent een beroep zal doen op blogs en message boards. Met 54 procent van de consumenten dat van plan is om al voor Black Friday te starten met hun holiday shopping, adviseert Goffin marketeers om waarden vast te stellen voor bepaald winkelgedrag, zoals nieuwe bezoekers van de site of calls naar de winkel. Microconversies helpen voor te bereiden op de 31 procent van de consumenten dat van plan is vroeg op onderzoek uit te gaan maar het daadwerkelijk aankopen uit te stellen tot begin of half december.

Bron: Dmnews.com