Twinkle | Digital Commerce

Websuper BoodschappenXL in de verkoop

2017-11-08
180101
  • 1:22

BoodschappenXL zoekt een koper, laten Jan en Karin Meindertsma weten in Het Financieele Dagblad. Na vijf jaar moeten de websupermarktondernemers personeel aannemen om verder te groeien, maar daar willen ze niet aan.

‘Het is goed dat iemand anders ermee aan de slag gaat, ook om te kijken of het logistiek bijvoorbeeld beter kan’, zegt voormalig bankier Jan Meindertsma in het FD. Hij verwacht binnen twee maanden een koper te hebben gevonden.

Friesland

BoodchappenXL startte in 2007 als websupermarkt, in een gebied dat niet (en nog steeds niet) door Albert Heijn’s bezorgdienst Albert werd gedekt: Friesland. Meindertsma en zijn voruw hebben geen personeel in dienst: ze maken zelf lange dagen en ze besteden zoveel mogelijk uit, waaronder de bezorging.

Ondanks groeiende omzetten besloot BoodschappenXL het afzetgebied niet te vergroten. Integendeel: leveringen naar klanten aan de Waddenkust werden geschrapt, omdat het er te weinig waren om busjes heen te laten rijden.

Vershuys, Smaak.nl en Bestelvers.nl

Websupermarkten die een meer dan regionaal publiek wilden aanspreken kwamen van een koude kermis thuis; de drie besproken spelers in een uitgebreid Twinkle-artikel (nummer 2-2012) over online versverkoop, te weten Vershuys.com, Smaak.nl en Bestelvers.nl hielden er zonder uitzondering mee op. Vershuys.com kreeg wel een doorstart onder een andere eigenaar.

Truus.nl

Truus.nl is de laatste websuper die het probeerde en kopje onder ging. Algemeen directeur Christian van Someren is teleurgesteld over het faillissement, spijt heeft hij niet. Volgens curator Henk van Rootselaar van Schipper Noordam Advocaten meldden zich verschillende partijen voor een doorstart van Truus.nl. De laatste weken zijn daarover geen nadere mededelingen gedaan, ook niet op herhaaldelijk verzoek van Twinkle.