Twinkle | Digital Commerce

Vershuys failliet

2017-05-27
300186
  • [nieuws]
  • 1:25

Vershuys ontvouwde begin dit jaar nog plannen om het Albert Heijn lastig te maken online, maar daarvan komt het niet. De rechtbank in Roermond heeft afgelopen week het faillissement uitgesproken van de webwinkel in verswaren.

Vershuys.com, nog altijd in de lucht, werd begin 2009 gelanceerd door internetondernemer Marwin Dekkers en groentehandelaar Huub Heijer. Zij kregen steun van het Innovatiefonds van de provincie Limburg, de Rabobank en twee investerende fruithandelaren, meldt Het Financieele Dagblad.

Tussenhandel uitschakelen
Vershuys.com verkocht streekproducten die vers van het land kwamen. Belofte: wie voor elf uur s’ochtends bestelt, krijgt op die dag geoogste producten de volgende dag in huis. Ook afhalen bij één van de verspunten was mogelijk. Door de tussenhandel uit te schakelen dacht Vershuys de consumentenprijzen behapbaar en de eigen marge lucratief te kunnen houden:Naar de Randstad
Dekkers liet begin dit jaar weten dat de omzet in 2010 uitkwam op zeshonderdduizend euro, een bedrag dat dit jaar zou moeten worden verdubbeld. Hij zei erbij dat Vershuys, bezorger van versproducten in Limburg en Oost-Brabant, dit jaar zou beginnen met levering in de Randstad en aldus de concurrentie zou aangaan met Ah.nl. Daarvoor zou Vershuys op zoek gaan naar logistieke partners in den lande. De orders werden tot dan toe allemaal vanuit Freshpark Venlo geleverd.

Geen nieuwe geldschieters
Financiële problemen zorgden er echter voor dat Vershuys zijn virtuele deuren begin augustus sloot voor bestellingen. De verklaring voor de beschermende maatregel luidde dat ‘niet meer alle huidige aandeelhouders/eigenaren in dezelfde mate de benodigde financiële groei’ konden bijbenen. Dekkers en Heijer zochten tevergeefs naar nieuwe geldschieters, nadat de fruithandelaren hun aandelen hadden verkocht aan de overgebleven eigenaren.