Twinkle | Digital Commerce

Interesse voor doorstart Truus.nl

2017-05-27
32411969
  • [nieuws]
  • 1:13

Er hebben zich meerdere partijen gemeld voor een doorstart van Truus.nl, de websupermarkt die afgelopen maand failliet ging. ‘We zitten midden in het biedproces’, laat curator Henk van Rootselaar van Schipper Noordam Advocaten weten aan Twinkle.

Van Rootselaar geeft te kennen dat er meerdere gegadigden zijn die alle activia van Truus.nl willen overnemen, waaronder het klantenbestand, de domeinnaam, de software en contacten met leveranciers. ‘We zijn druk doende met een doorstart’, aldus de curator, ‘volgende week verwacht ik meer duidelijkheid te kunnen bieden.’

'Momenteel wordt er hard gewerkt aan een doorstart', is ook de boodschap op Truus.nl.

Faillissement
Truus.nl werd eind 2010 gelanceerd door drie jonge ondernemers uit Rotterdam. Ze wilden concurreren met Albert Heijn en zagen ruimte voor een omzet van 100 miljoen euro in 2015. Door gebrek aan groeigeld ging het bedrijf afgelopen maand failliet. 'Helaas is gebleken dat mede gezien de uitdagende marktomstandigheden partijen er niet klaar voor zijn om een nieuwkomer als Truus.nl tot wasdom te laten komen', analyseerden de ondernemers.

LOEY Starters Award
In het komende nummer van Twinkle blikt medeoprichter Christian van Someren terug op het avontuur Truus.nl. De voormalige algemeen directeur is en blijft overigens kans maken op de LOEY (Leading Online Entrepreneur of the Year) Starters Award, die morgenavond wordt uitgereikt in Amsterdam. In onderstaande video gaat Van Someren in op zijn nominatie.