Twinkle | Digital Commerce

360Buy start verkoop overzee

2017-05-27
180101
  • 1:16

360Buy, één van China’s grootste online retailers, heeft vandaag de deuren van de Engelstalige webwinkel En.360Buy.com geopend. Deze nieuwe webwinkel bezorgt in 35 landen wereldwijd, waaronder Nederland.


‘Overal in de wereld waar DHL of UPS kan komen, kunnen mensen winkelen op En.360buy.com’, aldus Liu Qiangdong , CEO van 360Buy.

Het assortiment bevat bijna vierhonderdduizend producten – van elektronica tot sieraden en van boeken tot schoenen - die vanuit China worden verzonden. Hierdoor kan de levertijd, afhankelijk van onder meer de bezorgmethode, drie tot veertig werkdagen bedragen, zo staat op de site vermeld. Het bedrijf heeft wel plannen om in de toekomst warehouses buiten China op te zetten om de levertijd te kunnen verkorten. Momenteel kunnen bezoekers op En.360buy.com alleen nog via PayPal betalen.

Financiële druk
Het in Beijing gevestigde 360Buy is opgericht in 2004 en had in juni van dit jaar 60 miljoen geregistreerde gebruikers – bijna allemaal afkomstig van het Chinese vasteland. In april vorig jaar kondigde 360Buy de afronding van de derde financieringsronde aan ter waarde van 1,5 miljard dollar (met een bedrijfswaardering van 10 miljard dollar). Echter heeft het bedrijf tot nu toe nog geen winstgevendheid weten te realiseren. Chen Shousong , analist bij Analysis International: ‘Onder grote financiële druk is het moeilijk voor een bedrijf om een snelle en gezonde ontwikkeling te realiseren met enkel crude methods zoals verlaagde prijzen. Overzeese activiteiten kunnen het businessmodel vergroten en de merknaam 360Buy versterken; waarschijnlijk de belangrijkste redenen dat het bedrijf nu deze stap neemt.’

Bron: Morningwhistle.com