Twinkle | Digital Commerce

Bouwmaat gaat online orders bezorgen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Bouwmaat, een groothandel voor bouwmaterialen, is begonnen met de bezorging van online orders. Voor de fulfilment ging de keten in zee met TopPak, sinds begin 2010 een dochterbedrijf van PostNL.


Het assortiment van Bouwmaat is al sinds 2007 online te vinden. In samenwerking met partner Eperium werd in 2009 een orderapplicatie toegevoegd. Bouwbedrijven en zelfstandige professionele klussers zonder personeel kunnen producten sindsdien laten klaarzetten bij een van de 47 vestigingen van de keten. Dat kan met de komst van de nieuwe webwinkel nog steeds kosteloos.

Orderverwerking en retouren
Vanaf 4,50 euro kunnen producten van Bouwmaat voortaan ook worden bezorgd. Het gros van het webassortiment, een kleine negenduizend artikelen, ligt opgeslagen in het warehouse van TopPak in Houten. Het bedrijf verzorgt de verwerking van orders, inclusief retouren. Pashouders die voor acht uur ’s avonds bestellen op Bouwmaat.nl, kunnen deze producten de volgende dag laten bezorgen waar ze willen. Voor de grotere producten, die Bouwmaat zelf op voorraad houdt, wordt bezorging binnen 48 uur gegearandeerd (uitlegfilm).

Bouwmarkten online
Bouwmaat richt zich op zakelijke kopers van bouwmaterialen. Van de grote bouwmarkten voor consumenten verkoopt op dit moment alleen Praxis online in Nederland. Het beheer van de webshop is in handen van Kowin, een ander dochterbedrijf van PostNL. Gamma, zusterketen Karwei en Formido houden geen (centrale) webwinkel in de lucht. Het Duitse Hornbach wil hier volgend jaar beginnen met e-commerce.