Twinkle | Digital Commerce

Gamma en Karwei willen ‘zoveel mogelijk’ bouwmarkten voorzien van DHL-pakketautomaten

2024-10-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Retailorganisatie Intergamma, bekend van bouwmarkten Gamma en Karwei, heeft een samenwerking aangekondigd met DHL. Die laatste plaatst pakketautomaten bij in eerste instantie 70 filialen.

Het is de bedoeling dat komend jaar de DHL-pakketautomaten bij aanzienlijk meer filialen worden geplaatst. Hoeveel dat er precies zijn melden de bedrijven niet, wel dat het streven is om ‘zoveel mogelijk’ van de 293 Nederlandse filialen van zo’n automaat te voorzien.

Een eerste vestiging in Leusden werd onlangs voorzien van een automaat. Deze staat buiten, nabij een bestaande pakketautomaat van PostNL. Volgens Intergamma groeit de populariteit van pakketautomaten, vooral vanwege de flexibiliteit. Klanten kunnen hun pakket ophalen of verzenden op het moment dat zij dat willen. Intergamma is zelf niet betrokken bij de logistieke dienstverlening.

‘Door dienstverlening van partners toe te voegen die aansluit op de behoeften van steeds meer consumenten, vergroten we het gemak voor bestaande en nieuwe klanten van onze bouwmarkten’, zegt Harold van de Scheur, bij Intergamma verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de winkelformules van Gamma en Karwei. ‘De combinatie met zelf een pakket afhalen of retourneren via de automaat bespaart klanten waardevolle tijd en moeite, en er is bijna altijd wel een bouwmarkt van Gamma of Karwei in de buurt te vinden.’