Twinkle | Digital Commerce

Procter & Gamble met Wal-Mart de straat op

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Procter & Gamble tourt deze maand met een bestelbus door New York. Met de mobiele applicatie van Wal-Mart kunnen passanten qr-codes scannen die op de P&G-truck zijn geplakt. Zo kunnen ze producten van de fabrikant direct kopen.

P&G laat zijn speciale bestelbus de komende weken rondrijden in New York. Via Twitter kunnen New Yorkers mede bepalen waar de bus een stop maakt. Tegelijkertijd heeft Procter in Chicago een campagnes met qr-codes in bushokjes opgetuigd, die doet denken aan een eerdere mobiele bestelproef van Ahold-dochter Peapod.

Mobiel boodschappen doen
Net als Ahold en daarvoor pionier Tesco en de Britse webssuper Ocado, wijst P&G passanten op de optie om mobiel boodschappen te doen. Dat kan on the spot met de mobiele scanfunctionaliteit, maar natuurlijk ook om de hoek via mobiel internet.

Walmart.com
Anders dan de genoemde voorgangers is P&G geen retailer, maar fabrikant. Voor de mobiele scancampagne heeft Procter dan ook een samenwerking met Wal-Mart aangeknoopt, Amerika’s grootste retailer en de vierde webverkoper van de Verenigde Staten. Wie de producten scant vanaf de bus in New York of de billboards in Chicago, komt terecht op een geoptimaliseerde landingspagina op Walmart.com.

Pgestore.com
Fabrikant P&G houdt met Pgestore.com ook een eigen webwinkel in de lucht, maar die doet vooral dienst als laboratorium.