Twinkle | Digital Commerce

‘Drie keer zoveel fusies en overnames in e-commerce’

2017-05-27
400300
  • [nieuws]
  • 1:33

Petsky & Prunier telde afgelopen jaar drie keer zoveel fusies en overnames van Amerikaanse bedrijven in digitale media en e-commerce. De totale transactiewaarde van deze 1.159 deals lag ook ongeveer drie keer hoger dan in 2010, om uit te komen op 44 miljard dollar.

Petsky & Prunier brengt periodiek de fusies en overnames van Amerikaanse bedrijven in onder meer marketing, media en technolologie in kaart. 2011 bleek een beweeglijk jaar, met in totaal 187 procent meer transacties en 152 extra transactiewaarde in vergelijking met 2010. In geen enkele tak van sport was de groei zo groot als in digital media/commerce. Het totale transactievolume benadert dat van software & information:Skype, GSI Commerce en RightNow
Petsky & Prunier schaart de overname van Skype door Microsoft, voor het bedrag van 8,5 miljard dollar, ook onder digital media/commerce. Andere grote acquisities binnen de categorie waren die van GSI Commerce door eBay (ad 2,4 miljard dollar) en die van RightNow Technologies door Oracle (ad 1,5 miljard dollar).
 
Google grootste koper
De Amerikaanse investeringsbank becijferde verder dat Google afgelopen jaar niet minder dan 29 acquisities deed. Ter vergelijking: eBay deed er 11, Groupon 10, Facebook 9, Gilt Groupe 8 en LivingSocial 7:'Hottest trend'
Naar aanleiding van cijfers die Petsky & Prunier een half jaar geleden publiceerde, noemde de toonaangevende Amerikaanse vaktitel Advertising Age fusies en overnames al de 'hottest trend in e-commerce'.

____________________

Grant Thornton
Grant Thornton schreef verschillende keren in Twinkle over de bedrijfsfinanciële kant van e-commerce. Enkele artikelen op een rij: