Twinkle | Digital Commerce

Microsoft kondigt Bing for Commerce aan

2020-01-13
1000562
  • 0:57

Microsoft komt met Bing for Commerce. Een nieuwe oplossing voor online retailers die ze in hun webshop kunnen implementeren.

Bing for Commerce is een zoekbalk die speciaal is ontworpen voor webshops. Consumenten kunnen hier, net als reguliere zoekbalken, zoeken naar de gewenste producten. Volgens Microsoft zorgt de nieuwe zoekbalk echter voor gepersonaliseerde en geavanceerde zoekresultaten. Zo zou de kans groter moeten zijn dat de consument in één keer bij het gewenste product uitkomt.

Bing for Commerce maakt namelijk gebruik van Bing Intelligence en AI, daardoor weet de zoekbalk van de gebruiker wat zijn of haar voorkeuren zijn en worden hierop de resultaten aangepast. Daarnaast is het mogelijk om middels afbeeldingen naar vergelijkbare producten te zoeken.

Microsoft omschrijft de nieuwe toepassing als volgt: ‘Microsoft Bing for Commerce is een intelligente zoek-, personalisatie- en aanbevelingsoptie die retailers helpt om aan de verwachtingen van de klant van vandaag te voldoen en de omzet te laten groeien.’

De nieuwe toepassing is zowel op desktop als mobiel te gebruiken. Het is niet bekend wanneer Microsoft Bing for Commerce daadwerkelijk lanceert. Een voorproefje kun je hier alvast bekijken.