Twinkle | Digital Commerce

Walmart en Microsoft werken de komende vijf jaar samen

2018-07-18
1000562
  • 1:00

Walmart wil graag online meer voeten in de aarde hebben en om dat te bereiken heeft de retailer een strategisch partnerschap afgesloten met technologiebedrijf Microsoft.

De komende vijf jaar zullen beide bedrijven elkaar ondersteunen op verschillende gebieden. Walmart gaat gebruikmaken van de clouddiensten van Microsoft om zo zijn digitale transformatie in de retail te versnellen. Ook wil het bedrijf meer gebruik gaan maken van artificial intelligence en algoritmes.

'Walmart's toewijding aan technologie draait om het creëren van ongelooflijk handige manieren voor consumenten om te winkelen en om medewerkers te mogelijkheid te geven hun werk te doen', verklaart ceo Doug McMilion van Walmart. 'Walmart is een technologisch krachtig bedrijf en we zijn enthousiast over wat deze samenwerking voor onze klanten en partners zal opleveren.'

Walmart VS Amazon

Met de samenwerking hoopt Walmart de digitale strijd aan te kunnen gaan met Amazon. Die laatste is naar schatting dit jaar al goed voor bijna de helft van de Amerikaanse e-commerce. Maar ook Walmart groeit hard online. De retailer zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn online omzet toenemen met 33 procent. De totale omzet van het bedrijf bedroeg in die periode 122,7 miljard dollar.