Twinkle | Digital Commerce

De Telegraaf knoopt affiliatesite aan VROUW

2017-05-27
499314
  • 0:59

De Telegraaf wijst bezoekers van zijn platform VROUW voortaan op aanbiedingen in verschillende productcategorieën. Kopen kan niet in de ‘VROUW shop’: bezoekers van de site worden verwezen naar webwinkels. Bij verkoop ontvangt De Telegraaf een commissie.

De Telegraaf maakte vanmiddag op zijn vrouwenplatform melding van de shopmogelijkheden. De nieuwe site, te vinden op Shop.vrouw.nl, is onderverdeeld in de categorieën home, huis & tuin, mode, scoren, verzorging, boeken & muziek en reizen & wellness. Een deel van het aanbod komt voorbij in het zaterdagse VROUW magazine.

Eigen verkoopkanaal
De nieuwe site verwijst door naar webwinkels buiten het Telegraaf-concern, maar ook naar de eigen webshop van de krant, die onlangs nog een Heimweewinkel opende. Ook de andere grote kranten in ons land beschikken over eigen online verkoopkanalen, die naast abonneegelden en advertenties een derde bron van inkomsten vormen. Vorige week nog opende de Volkskrant zijn nieuwe webwinkel VKshop.nl.

Sky Radio
Een ander bekend mediamerk, Sky Radio, lanceerde vorige maand koopjesplatform Skyvoordeel.nl. Net als bij de VROUW shop gaat het om een affiliatesite.