Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl zet met overname Pizza.fr in op Franse markt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Takeaway.com, was al actief in Frankrijk maar lijkt door de overname van de populaire website Pizza.fr een slinger te willen geven aan hun Franse activiteiten.


Al heeft dat wel wat voeten in de aarde, zo laat oprichter Jitse Groen aan de Telegraaf weten. ‘In Frankrijk bestelt minder dan 10 procent van de consumenten eten via internet. Ze lopen op dat gebied nog wat achter. Daar komt bij dat Fransen gewend zijn om buitenshuis te eten. Bovendien eten mensen op plaatsen waar het vaak mooi weer is liever buiten. Als het regent, hebben wij 30 procent meer bestellingen.’ Maar de Franse etenbestelmarkt heeft volgens hem ook voordelen. Zo ligt de gemiddelde orderwaarde in Frankrijk hoger (28 euro in vergelijking tot 20 euro elders), is de concurrentie nog niet zo groot en vragen zij een euro bezorgkosten terwijl de etenbestelsite van Groen gratis thuisbezorgt.

Drie jaar

Een jaar geleden had Thuisbezorgd.nl met Fr.takeaway.com de Franse markt al betreden. ‘Maar’, zo geeft de ondernemer aan de in de krant: ‘We betaalden ons blauw om bovenaan te staan in de lijst met zoekresultaten van Google, maar Fransen vertikken het gewoon om op een link die “take away” heet te klikken.’ Het kostte hem drie jaar om de domeinnaam Pizza.fr in bezit te krijgen.

Internationale investering
Begin dit jaar werd al bekend dat Thuisbezorgd.nl 13 miljoen euro had ontvangen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Prime Ventures om zijn internationale expansie te versnellen. De onderneming is op dit moment actief in negen andere Europese landen met verschillende sites als Pizza.be, Lieferservice.de, Lieferservice.at en nu dus ook Pizza.fr. In totaal zijn circa negenduizend restaurants aangesloten. Plannen voor een entree op de Amerikaanse markt bleven tot op heden in de ijskast liggen.

Bron: Detelegraaf.nl