Twinkle | Digital Commerce

Sanoma Media bundelt andermans kortingen op DealsXL

2017-05-27
180101
  • 1:00

Sanoma Media heeft met DealsXL een verzamelsite voor dagdeals en groepskortingen gelanceerd. Anders dan in België, waar het uitgeefbedrijf enkele maanden geleden Shedeals.be in de lucht bracht, kiest Sanoma Media in ons land voor een rol als aggregator.
 
DealsXL, waar NuZakelijk als eerste over schreef, toont behalve deals van bekende kortingssites als Groupon en Marktplaats Aanbieding ook tijdelijke aanbiedingen van webwinkels als Bol.com, Wehkamp.nl en Drogisterij.net. Sanoma Media houdt commissies over als bezoekers doorklikken en kopen op de achterliggende site.

NRC. metro, Telegraaf, Wegener
Uitgevers als NRC (OneDayOnly, OneDayForHer), Metro (SaveMyDay), De Telegraaf (GroupDeal), en Wegener (SweetDeal) stapten al eerder in kortingssites, waarbij ze zelf de aanbiedingen verzorgen.

Shedeals.be
In België gebruikt Sanoma Media Shedeals.be om ervaring op te doen met eigen dagdeals, een terrein waarop het uitgeefbedrijf in ons land dus niet actief wordt. Sanoma verdient hier überhaupt nauwelijks aan directe online verkoop, omdat het vooral als intermediar optreedt. Het Finse uitgeefconcern sloot eind vorig jaar wel een samenwerking met Veilingacties.nl, om expertise op te bouwen rondom online veilingen.