Twinkle | Digital Commerce

Beslist voortaan ook gratis voor webwinkels

2017-05-27
400286
  • 1:15

Beslist.nl pareert de introductie van Google Shopping met het nieuws dat de site 'gratis voor alle webshops’ wordt. De vergelijker wil de prijsdrempel wegnemen voor startende en kleinere webshops, die vanaf vandaag ook kosteloos bij Google terecht kunnen.

‘Beslist.nl vanaf 1 juni gratis, betalende klanten krijgen meer!’, communiceert de vergelijkingssite vandaag op zijn website. Beslist.nl implementeert een nieuwe tariefstructuur met drie verschillende soorten vermeldingen: gratis, standaard en premium.

'Toon alle shops'
Wie kiest voor de kosteloze vermelding, zal zijn shop niet direct terugzien op productpagina’s. ‘Uw shop wordt getoond nadat de bezoeker op de link "toon alle shops" heeft geklikt’, verduidelijkt Beslist. Verder hebben webwinkeliers die de centen op zak willen houden geen mogelijkheden hun shop visueel te onderscheiden van andere webshops.

Breed aanbod
De optie voor gratis opname is een nieuwe poging van Beslist.nl om shoppers een zo breed mogelijk aanbod te kunnen voorschotelen. Een halfjaar geleden verlaagde de vergelijkingsite de standaard klikprijzen in de meeste categorieën al van 15 naar 10 cent. Directeuren Kees Verpalen en Leon Kramer zeiden daarmee een prijzenoorlog tussen Nederlandse vergelijkers te willen ontketenen.

Opnamedrempel
Verpalen en Kramer wezen destijds specifiek op de hoge opnamedrempel van Kieskeurig.nl. Bij monde van Sander ten Dam reageerde de concurrent: ‘Het aanbod van zoveel mogelijks webwinkels brengen is bij ons geen doel op zich. De consument moet bij ons terecht kunnen voor zo betrouwbaar mogelijke shops.’