Twinkle | Digital Commerce

Google laat gebruikers sites bannen uit zoekresultaten

2017-05-27
448268
  • 1:02

Google biedt zoekmachinegebruikers voortaan de mogelijkheid irrelevante of anderszins ongewenste resultaten uit zoekresultaten te weren. Wie is ingelogd op zijn Google-account, krijgt geen resultaten van geblokte sites meer voorgeschoteld, tenzij de blokkering eigenhandig wordt opgeheven.

Hiermee geeft Google een stukje van de regie over search in handen van de individuele gebruiker. Als deze aangeeft een site te willen blokkeren, krijgt hij de volgende melding voorgeschoteld:



Binnen de settings van zijn Google-account kan de gebruiker zien welke sites hij heeft uitgesloten van opname in zoekresultaten.

Tijdverspilling
Google laat gebruikers wel weten dat een zoekopdracht normaliter zou leiden tot resultaten van een geblokte site. De vraag is, zeker bij een lange lijst geblokkeerde afzenders, of de melding de nieuwsgierigheid van gebruikers niet aanwakkert en daarmee alsnog zorgt voor tijdverspilling.



De optie om zoekresultaten te blokkeren werkt vooralsnog alleen bij Google.com in Chrome 9+, Internet Explorer 8 en Firefox 3.5+. Daar komt de optie achter de url in het zoekresultaat te staan, waar cached en similar ook staan, weet Dutchcowboys.

In een blog-posting geeft Google meer tekst en uitleg.


Gerelateerde artikelen: