Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert stilletjes web-app

2017-05-27
180114
  • 1:23

Amazon heeft een web-app ontwikkeld waarmee gebruikers Kindle e-books kunnen lezen vanuit hun Chrome of Safari webbrowsers, maar ook via de Safari-versie  voor de iPad. TechCrunch ontdekte de Amazon Kindle Cloud Reader vandaag, Amazon heeft er nog niets over naar buiten gebracht.

Met de app kunnen gebruikers boeken online lezen en kopen. Het is ook mogelijk om een kopie van het boek lokaal op te slaan zodat de gebruikers ook zonder internetverbinding kan doorlezen. Met deze browser-based Kindle-app ontloopt Amazon het percentage dat de webwinkel moet afdragen aan Apple, dat maar liefst op 30 procent ligt. Onlangs veranderde Amazon al de Kindle-app voor iPad en iPhone. Gebruikers worden naar de browser doorgeleid in plaats van dat ze direct vanuit de app kopen. En Apple ziet zo de 30 procent fee aan zijn neus voorbij gaan.

Eigen tablet
Amazon is ondertussen bezig met de ontwikkeling van een eigen tablet, waarmee het bedrijf zijn voorsprong op andere webwinkeliers volgens analisten alleen maar zal vergroten. Het apparaat, dat draait op Android en waarschijnlijk nog dit jaar op de markt komt, moet ervoor zorgen dat Amazon meer gaat verdienen aan mobile commerce en de verkoop van digitale goederen.

Groei
Eind vorige maakte Amazon bekend de grootste groei in tien jaar te hebben doorgemaakt. De inkomsten van de webwinkelreus kwamen in het afgelopen kwartaal uit op 9,91 miljard dollar, iets meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Toen werd 9,86 aan omzet bijgeschreven. De groei ten opzichte van 2010 was afgelopen kwartaal echter groter (51 procent) dan in Q1 (plus 38 procent).