Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com en Wal-Mart volgen Groupon

2017-05-27
180101
  • 1:46

Vente-privee.com en Wal-Mart hebben initiatieven ontplooid die zijn afgeleid van groepskortingsites als Groupon. De pionier op het gebied van online private sales en de grootste retailer ter wereld hebben respectievelijk Rosedeal en CrowdSaver aangekondigd.

Het succes van Groupon en andere sites die groepskortingen verstrekken is niet onopgemerkt gebleven. Groupon werd door Forbes al betiteld als het ‘jongste miljardenbedrijf ooit’ en ook concurrent LivingSocial timmert internationaal aan de weg.

EBay
Ook meer gevestigde partijen proberen munt te slaan uit de populariteit van online-groepsaanbiedingen. Zo werd vorige week bekend dat eBay een deal heeft gesloten met Groupon. Wie via eBay een aankoop doet bij Groupon, krijgt 5 procent van de aanschafprijs retour in de vorm van eBay Bucks. Die kunnen bij eBay worden besteed.

Vente-privee.com
Vente-privee.com, dat ‘achter gesloten deuren’ merkartikelen verkoopt in korte sales, heeft een nieuw concept aangekondigd dat sterk is geïnspireerd op Groupon. Rosedeal, zoals de site is gedoopt, zou volgens Franse media vandaag live gaan in het thuisland van Vente-privee.com. Op moment van schrijven is de site nog niet in de lucht. Wel is duidelijk dat op de site vouchers zullen worden verkocht in korte sales. Zo gaat een kortingsbon van 50 euro bij een retailer bijvoorbeeld tijdelijk voor de helft over de toonbank. Volgens Excitingcommerce.com zal Vente-privee.com Rosedeal na Frankrijk ook in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje lanceren.

Wal-Mart
Dan Wal-Mart. De Amerikaanse retailreus ontwikkelde het nieuwe discount-concept CrowdSaver op Facebook: pas als voldoende Wal-Mart fans daar hun waardering uiten voor een aanbieding, wordt die van kracht. We’re putting you in charge of lower prices’, aldus Wal-Mart.

De primeur was vorige week voor een plasmatelevisie. Die ging alleen voor 18 procent over de digitale toonbank als vijfduizend van de bijna twee miljoen Facebook-aanhangers van Wal-Mart de actie met een Like zouden waarderen. Die grens werd in een paar dagen al bereikt. Wal-Mart liet de CrowdSavers, die anders dan bij Groupon niet tot aankoop verplicht zijn, later in de week terugkomen om de tv tegen de beloofde korting te kopen.

Deze week heeft Wal-Mart een portable dvd-speler van Sony in de aanbieding:Bronnen: Exccitingcommerce.com, Metrofrance.com, Internetretailer.com