Twinkle | Digital Commerce

Innovatieprijzen voor TenPages, Catawiki en Appie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

TenPages, Catawiki en Appie van Albert Heijn zijn gister onderscheiden met een Accenture Innovation Award. Het zijn prijzen voor de meest innovatie producten, diensten of concepten uit de wereld van media, communicatie en technologie.

Een vakjury riep TenPages tot overall winnaar uit. Het crowdfundingconcept in de boekenbranche kreeg de Blauwe Tulp die daarbij hoort. Op Tenpages.com kunnen beginnende schrijvers tien pagina’s van een manuscript online zetten. Als liefhebbers samen tweeduizend aandelen à 5 euro hebben ingelegd, wordt het boek in productie genomen. Aandeelhouders ontvangen vervolgens een deel van de verkoopopbrengst. Het concept heeft veel weg van Sellaband, de site voor beginnende bands die een doorstart kreeg na een faillissement eerder dit jaar.

Catawiki
Catawiki kreeg gister de publieksprijs overhandigd voor zijn handelsplatform voor verzamelaarsopbjecten. De online-catalogus van ‘alles wat verzamelaars verzamelen’ (zie Twinkle 7, pagina 9) houdt met m.catawiki.nl inmiddels ook een mobiele site in de lucht.

Categoriewinnaars
Catawiki en TenPages werden ook winnaars in de categorieën (respectievelijk best web en best lifestyle) waarvoor ze zich hadden ingeschreven. Andere categoriewinnaars waren Albert Heijns mobiele applicatie Appie (best mobile), Marduq (best digital home), Tiktegel (best gaming), Smart Signs (best connected device) en Marvin (green).

Paazl, Tripess en Layar
Vorig jaar kreeg Paazl, een bezorgapplicatie voor webwinkels, een Accenture Innovation Award overhandigd, net als reissite Tripess. Augmented reality browser Layar ging er toen met de hoofdprijs vandoor.