Twinkle | Digital Commerce

Quote opent webwinkel

2017-05-27
477425
  • 1:01

In navolging van veel andere magazines is ook Quote begonnen met retailen. Het ‘bijtertje onder de zakenbladen’ verkoopt vooralsnog een klein assortiment in de shop. ‘Het zijn onze eerste stapjes’, aldus Jonathan Ursem, die verder niet wil reageren.

Op Quotenet.nl, waarvan Ursem content coördinator is, worden op moment van schrijven onder meer zwembroekem van Oger, Quote-golfballen en een dvd-set van James Bond aangeboden. ‘Product van de maand’ is een Travelteq Trash laptoptas, die met honderd euro korting over de toonbank gaat. Betalen kan via automatische incasso of met iDeal. Uitgever Hachette Filipacchi Media belooft dat shoppers bestellingen binnen vier dagen in huis hebben (voorwaarden).

Derde geldstrooom
Veel printuitgevers zien in online-retail een nieuwe manier om geld te verdienen, waar abonneeaantallen dalen en adverteerders de hand op de knip houden. Vooral bij kranten brengt deze ‘derde geldstroom’ veel extra inkomsten in het laadje. Ook tijdschriftuitgever Sanoma is druk bezig met e-commerce activiteiten rond titels, waarvan de webwinkel van Grazia een vroeg voorbeeld was. Ook bladen als Vrij Nederland en Voetbal International, beide onderdeel van WPG Uitgevers, verdienen aan online-verkoop.