Twinkle | Digital Commerce

Docdata koopt Duitse e-commerce dienstverlener

2017-05-27
180101
  • 1:19

Het Nederlandse Docdata neemt alle activiteiten over van e-commerce dienstverlener Dohmen Solutions. Door de overname hoopt Docdata zijn omzet in Duitsland jaarlijks met tien miljoen euro te kunnen vergroten.

De gelijknamige moedermaatschappij van Dohmen Solutions verkeerde sinds begin maart in surseance van betaling. De bewindvoerder voerde verschillende gesprekken met partijen die de logistieke en fulfilment-dienstverlening van Dohmen Solutions wilden incorpereren en droeg Docata uiteindelijk als koper voor.

‘Minder dan vijf miljoen’
Hoeveel het bedrijf uit Waalwijk (totaalomzet 2009: 80,5 miljoen euro - pdf) betaalt voor Dohmen Solutions, is niet bekend. Wel is duidelijk dat het bedrag in contanten zal worden voldaan. Martijn den Drijver van SNS Securities schat de overnamesom op de site van Het Financieele Dagblad op minder dan vijf miljoen euro. Volgens de analist moet dit geen probleem vormen voor Docdata, gelet op de huidige kaspositie en beschikbare financiële middelen.

Reorganisatie
Docdata, dat onder de vlag van dochteronderneming Docdata Germany al langer op de Duitse markt actief is, wil een reorganisatie doorvoeren bij de overnameprooi en drie van de vier locaties handhaven. Alle ruim tweehonderd werknemers van Dohmen Solutions zullen een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden krijgen.

“Flywheel to Growth”
Michiel Alting von Geusau, CEO van Docdata, laat in een persverklaring (pdf) weten: ‘Deze aankoop past goed in onze strategie Visie 2012: “Flywheel to Growth”, waarin de verdere ontwikkeling van het e-commerce service bedrijf Docdata in Duitsland een speerpunt is. Dohmen Solutions heeft een goede klantenbasis en een uitgebreid service portfolio, onder andere dankzij het backoffice IT-systeem dat wij in de komende jaren verder zullen ontwikkelen.'