Twinkle | Digital Commerce

Zalando start fulfilmentdienst voor derden

2023-10-17
1000562
  • 1:01

Zalando maakt vandaag de introductie bekend van ZEOS, een nieuw merk dat fulfilmentdiensten aanbiedt voor mode- en lifestyleretailers. De retailer stelt zijn logistiek open voor verkopers, of die nu bij Zalando zijn aangesloten of niet.

ZEOS is een afkorting van ‘Zalando E-Commerce Operating System’ en stelt volgens Zalando verkopers in staat om hun multichannelbedrijf in Europa te beheren via één geïntegreerd platform.

Op dat platform kunnen retailers bestellingen snel verwerken en verzenden. Aangesloten partners verzenden hun producten naar een netwerk van twaalf Zalando-distributiecentra. Bij ZEOS zijn meer dan veertig Europese vervoerders aangesloten, die gezamenlijk meer dan 160 gelokaliseerde leverings- en retouropties aanbieden in 23 Europese markten. Zalando biedt ZEOS aan naast het al bestaande Zalando Logistics Solutions, dat fulfilmentdiensten voor verkopers op Zalando aanbiedt.

Het bedrijf begon een jaar geleden een pilot voor een multichannel fulfilmentoplossing met geselecteerde partners. Dit resulteert nu dus in de lancering van ZEOS. ‘Met ZEOS omarmen we een visie waarmee we Europese potentie benutten en mode- en lifestyle-spelers handvatten geven om hun multichannel verkoop te beheren op één geïntegreerd platform’, aldus Jan Bartels, Senior Vice President B2B bij Zalando.