Twinkle | Digital Commerce

Virtueel ringen passen bij Ace Juweliers

2017-05-27
174130
  • [nieuws]
  • 1:03

Ace Juweliers biedt sinds kort een augmented reality toepassing in zijn webshop. Klanten kunnen op hun beeldscherm zien hoe een ring hen zou staan.

Ace Juwelers heeft drie juwelierszaken in Amsterdam en verkoopt sinds begin dit jaar ook online via ‘eBoutique’ Acejewelers.com. Met de augmented-reality toepassing heeft het bedrijf naar eigen zeggen een wereldwijde primeur in zijn vakgebied.

Toekomst
Volgens Alon Ben Joseph, CEO van de Ace Juweliers Group, biedt de applicatie klanten een nieuwe belevenis: ‘Wij zien deze techniek als de toekomst van online-retail in het luxe segment, en wij zijn blij om het als een van de eersten te presenteren.’

A4-tje uitprinten
Wie driedmensionaal ringen wil passen op Acejewelers.com, moet een speciaal A4-tje uitprinten, daaruit de zogenoemde ring-marker knippen en deze om een vinger schuiven. Op het geregistreerde camerabeeld wordt de gewenste ring geprojecteerd, zodat de gebruiker vanuit verschillende invalshoeken kan zien hoe de ring staat. De vereiste handelwijze heeft veel weg van die van YouTellMe, dat gebruikers in staat stelt producten ‘virtueel te vergelijken’.

Holts Lapidary
De applicatie van Ace Juweliers is ontwikkeld door Holition, een joint venture tussen de Britse juwelier Holts Lapidary en 3D-specialist Inition.

Een uitgebreid interview met Alon Ben Joseph, over de multichannel-strategie van Ace Juweliers, vindt u hier.