Twinkle | Digital Commerce

Veilingsite The Entertainment Group wankelt

2017-05-27
491254
  • [nieuws]
  • 1:05

De site van BVA Auctions, waarop de failliete boedel van The Entertainment Group (TEG) wordt geveild, zucht onder de grote belangstelling. Een noodverband moet zorgen dat de site niet plat gaat.

Dat gebeurde volgens weblog Hyped al ettelijke keren sinds de boedel afgelopen vrijdag onder de online-hamer ging. Belangstellenden kunnen onder meer bieden op gouden platen van Marco Borsato, die net als een aantal andere bekende artiesten onder contract stond bij TEG.

Niet toegankelijk
Wie nu een bezoek brengt aan Bva-auctions.com, wordt direct een 'belangrijke mededeling' gedaan: 'Op het moment dat de website door een overmatig aantal bezoekers wordt bezocht is de toegang tot de veilingen alleen mogelijk voor ingelogde gebruikers. Daarnaast kunnen een aantal veilingen tijdelijk niet toegankelijk zijn.'

BVA Auctions raadt klanten daarom aan niet te lang te wachten en waar mogelijk gebruik te maken van een zogenoemd autobod. Daarbij wordt automatisch opgeboden tot het maximale bedrag dat een bieder in zijn hoofd heeft.

Gouden platen en domeinnamen
De veiling van de failliete boedel van TEG sluit vandaag - afhankelijk van de categorie - vanaf vier uur. In totaal zijn er 1.193 kavels onder de hamer, waaronder meubelstukken, laptops, gouden platen en domeinnamen. Iedere deelveiling wordt met 5 minuten verlengd als in de vijf minuten voor sluiting nog een bod is uigebracht.