Twinkle | Digital Commerce

Overstock.com bouwt aparte site voor bulkverkoop

2017-05-27
170126
  • [nieuws]
  • 0:58

Overstock.com lanceert eind oktober een nieuwe site voor de bulkverkoop aan bedrijven: O.biz. Op de eigen website kwam de b2b-verkoop niet van de grond.

Dat heeft CEO Patrick Byrne laten weten aan The Wall Street Journal. De partijen die straks alleen op O.biz worden verkocht, worden nu maar moeilijk gevonden op Overstock.com. De combinatie tussen b-2c en b2-b is volgens Byrne te verwarrend gebleken.

'Bulkvorm en bulkprijzen'
Byrne maakt eenvoudig duidelijk wat O.biz (dat nu nog doorlinkt naar Overstock.com) precies gaat brengen: 'De producten van Overstock, maar dan in bulkvorm en met bulkprijzen. Op de nieuwe site kun je bijvoorbeeld zes producten kopen voor 500 dollar die op Overstock.com ieder 100 dollar kosten.'

Basis
O.biz, waarvan het ontwerp ongeveer 1 miljoen dollar heeft gekost, heeft dezelfde basis als online-warenhuis Overstock.com. Byrne: 'Ik denk dat er in de markt voor business supplies geen partij is die onze klantenservice kan evenaren.'

Aandeel
Overstock.com, vertegenwoordigd in Amerika's top-10 van favoriete online-retailers, hoopt op termijn 10 procent van al zijn inkomsten te genereren via de bulk-verkoop aan bedrijven. Het aandeel schommelt nu tussen de 2 en 4 procent. Sinds een jaar verkoopt Overstock.com ook in tientallen landen buiten de VS, waaronder Nederland.