Twinkle | Digital Commerce

‘EBay voert gesprekken over acceptatie Bitcoin in Braintree’

2017-05-27
180101
  • 1:10

EBay is in gesprek met diverse Bitcoin-bedrijven voor acceptatie van de digitale munt. EBay’s Braintree, dat betaalsoftware levert aan ondernemingen als Airbnb en Uber, zou de munt als betaalmiddel kunnen invoeren.


EBay kocht Braintree vorig jaar voor 800 miljoen dollar. Volgens bronnen van The Wall Street Journal heeft PayPal met diverse bedrijven die Bitcoin-transacties mogelijk maken gesproken. Eén daarvan is Coinbase.

Munt op eBay
De gesprekken gingen over de acceptatie van de digitale munt door Braintree. EBay en PayPal zullen, als er een deal wordt gesloten over Braintree, niet direct ook Bitcoins gaan accepteren. Maar, zeggen bronnen van The Wall Street Journal, dit kan in een later stadium veranderen.

Overstock.com en Expedia
Overtock.com en Expedia maken deel uit van het clubje grote bedrijven dat Bitcoins al als gangbaar betaalmiddel heeft. Overstock.com meldt te verwachten dat aan het einde van het jaar 6 tot 8 miljoen dollar van zijn omzet met Bitcoins is betaald. Braintree verwerkte voordat het door eBay werd overgenomen jaarlijks meer dan 12 miljard dollar aan betalingen.

Bitcoins in Nederland
In Nederland is onder andere bij Thuisbezorgd.nl en De Online Drogist met de munt te betalen. Ook heeft de Nederlandse payment service provider (psp) Qantani Bitcoins toegevoegd aan zijn aanbod van online betaalmethodes.

Lees ook: ‘Waarom zou je geen Bitcoins accepteren?’ (5 maart 2014)