Twinkle | Digital Commerce

Klarna regelt betaalzaken ook voor fysieke winkels

2017-11-08
180101
  • 0:58

Klarna maakt de stap naar betalingen in fysieke winkels. Het bedrijf start deze maand met het regelen van de betalingen voor een aantal winkels in Stockholm. Later wordt de optie uitgerold naar heel Zweden en andere landen.

Door uit te breiden naar fysieke winkels kan Klarna een veel grotere markt bedienen. In de Westerse landen waar de betaalprovider aanwezig is, maakt e-commerce minder dan 10 procent van de retailbranche uit, aldus The Wall Street Journal.

Sms
Klarna regelt de betalingen in filialen aan de hand van een sms-systeem. De verkoper stuurt zijn klant een sms met daarin een link naar de e-commerce omgeving van Klarna. Daar kan hij kiezen voor direct afrekenen of - tegen meerprijs - betalen in dertig dagen. Klarna draagt het risico voor de latere betalingen voor de merchant.

Uitbreiding naar VS
In september maakte Klarna de overzeese stap naar de Verenigde Staten in een partnership met Overstock.com. De e-commerce site maakt gebruik van Klarna’s optie voor achteraf betalen voor onder andere mobiele apparaten.