Twinkle | Digital Commerce

ING ver voor op andere spaarbanken online

2017-05-27
171130
  • [nieuws]
  • 1:21

ING komt met afstand als beste uit de bus in een gebruikersonderzoek van WUA naar online-aanbieders van spaarrekeningen. Behalve op naamsbekendheid scoort het opkrabbelende bankconcern hoogop het criterium vertrouwen.

Klaarblijkelijk heeft de negatieve berichtenstroom van het afgelopen jaar het vertrouwen van spaarders in ING niet negatief benvloed. De bank noteert maar liefst een 7,4 op dit deelaspect van het onderzoek.

Misschien hebben de injecties van de overheid er juist wel voor gezorgd dat mensen hun spaarcentjes bijINGin veilige handen weten. Saillant is dat ook de nummers twee en drie op de eindlijst,SNS BankenASN Bank, staatssteun ontvingen.

WUA_sparen_ING

Hoe dan ook blijft ING de concurrentie ver voor in de Web Performance Index vanWUA. Het onderzoeksbureau vroeg veertig respondenten online een passende spaarrekening te zoeken om een virtueel bedrag van 17.000 euro op te stallen. Behalve naamsbekendheid en vertrouwen inventariseerde WUA daarbij onder meer de gebruiksvriendelijkheid, informatiewaarde en conversie van de verschillende sites.

WUA concludeert dat het geboden rentepercentage belangrijk, maar zeker niet doorslaggevend is voor de keus van een spaarbank.MoneyYou, dat de hoogste rente biedt (zie hieronder) scoort niet hoger dan een tiende plek op de lijst, waarop andere verstrekkers van hoge rentes geheel ontbreken. Volgens WUA werden de sites van Delta Lloyd en PGGM regelmatig bekeken, maar vervolgens zo snel weggeklikt dat geen deugdelijke score kon worden berekend.

Sparen_WUA_rente_ING

WUA concludeert verder dat Rabobank steekjes laat vallen op gebruiksvriendelijkhied, een deelaspect waar DSB juist in uitblinkt. De bank van Dirk Scheringa laat echter weer punten liggen op vertrouwen.

Overigens kwam DSB Bank in een eerder gebruikersonderzoek van WUA, naar online-aanbieders van persoonlijke leningen, als besteuit de bus.