Twinkle | Digital Commerce

"Last-minute vaak half zo goedkoop"

2017-10-11
  • 1:06

Echtereisprijs.nl, onderdeel van RED Online Marketing, heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de prijsstelling van vakanties. Onderzoeksbureau GfK bracht in beeld hoe de prijs afneemt naarmate de vakantieganger langer wacht met boeken.

Alle vroegboekkortingen ten spijt; last-minute reizen zijn inderdaad stukken voordeliger dan reizen die vroeg gekocht zijn, schrijft Echtereisprijs.nl in een persbericht over het onderzoek naar de prijzen in de zomer van 2008.

Op een paar kleine uitzonderingen na is het altijd voordeliger om een maand te wachten met boeken. Wie vorig jaar in januari boekte, was gemiddeld genomen bijna twee keer zo duur uit als iemand de boekte vlak voor zijn vakantie. Volgens Echterereisprijs.nl valt de reissom ook in het laagseizoen stukken lager uit als wordt gewacht met boeken.

Hoewel het onderzoek duidelijk aangeeft dat last-minuteboekingen goedkoper zijn, wordt wel de kanttekening geplaatst dat populaire bestemmingen en accommodaties medeverantwoordelijk zijn voor hogere gemiddelde reissommen voor vroegboekingen. Uit het persbericht: Deze reizen zijn vaak duurder en voeren daardoor de gemiddelde reissom op.

Verder tekent Echtereisprijs.nl terecht aan dat late boekers de kans lopen dat een reis inmiddels is volgeboekt.

GfK nam negen populaire vakantielanden ook individueel onder de loep. De negen prijstabellen die dat oplevert vindt u hier. Een bericht over de lancering van Echtereisprijs.nl leest u hier.