Twinkle | Digital Commerce

Eén derde leden Thuiswinkel.org in certificeringsmolen

2017-08-04
169130
  • [nieuws]
  • 1:28

Thuiswinkel.org laat weten dat ruim één derde van zijn dik duizend leden een begin heeft gemaakt met de verplichte certificering. Het aantal aanvragen zal sneller dan afgelopen maand moeten toenemen om het beoogde doel te bereiken.

De branchevereniging wil dat alle houders van het Thuiswinkel Waarborg op 1 januari zijn gecertificeerd. Inmiddels hebben 86 leden zo'n certificaat ontvangen en zitten nog een paar honderd online-retailers in de procedure.

Nieuwsbrief
Op 22 juli schreef Twinkle dat een kwart van de leden van Thuiswinkel.org zich hadden gemeld voor de certificering. In de eigen nieuwsbrief van gisteren spreekt de brancheorganisatie van ruim één derde, waaruit kan worden geconcludeerd dat zich de afgelopen maand zo'n honderd webwinkeliers hebben gemeld.

Uitvoerder ICTRecht
De maandelijkse aanwas zal groter moeten zijn om de door Thuiswinkel.org zelf gestelde deadline te halen; de komende vier maanden zouden zich daarvoor nog zo'n zevenhonderd leden moeten melden. Hoe langer zij op zich laten wachten, hoe hoger het werk zich opstapelt voor uitvoerder ICTrecht aan het eind van dit jaar.

Steven Ras van het juridisch adviesbureau zei vorige maand al dat hij dat liever anders ziet, ook omdat ingevulde vragenlijsten weer terug moeten worden gestuurd met verbeterpunten voor de webwinkelier. Ras: 'Webwinkeliers en webbouwers hebben dan opnieuw tijd nodig om een en ander aan te passen.'

'Bovenop zitten'
Secretaris Menno van der Put liet aan Twinkle weten dat Thuiswinkel.org er de komende maanden 'bovenop zal blijven zitten'. Hij gaat ervan uit dat 'het gros' van de leden eind dit jaar in het bezit is van een certificaat.

Wie op 31 december nog niet is gecertificeerd, wordt volgens de regels geroyeerd als lid van de brancheorganisatie. Voldoende stok achter de deur, vindt Van der Put, die vorige maand niet vooruit wilde lopen op eventuele uitzonderingsgevallen: 'Het gaat gewoon goed.'