Twinkle | Digital Commerce

Webshop Keurmerk ook in reviews met KiyoH

2017-05-27
180101
  • 1:13

In navolging van Thuiswinkel.org werkt ook de Stichting Webshop Keurmerk samen met KiyOh om reviews te faciliteren. Vanaf vandaag kunnen de ruim vijfduizend aangesloten webshops zich aanmelden voor Webshop Keurmerk reviews.

Uit het bericht van Webshop Keurmerk: ‘Consumenten die online bestellen krijgen meer zekerheid en vertrouwen omdat men weet dat een webshop gecertificeerd is en door de reviews de ervaringen van andere consumenten ziet.’ Deze combinatie zou conversieverhogend werken.

Onderdeel lidmaatschap
Het review-systeem is volgens Webshop Keurmerk ‘gratis’, omdat het bij het lidmaatschap is inbegrepen. ‘Dat betekent dat er vanaf nu voor Nederland een onafhankelijke brancheorganisatie en omnichannel keurmerk bestaat dat tevens gratis reviews aanbiedt zonder verborgen kosten.’ Er is ook een betaalde variant met meer opties. Voor webwinkeliers die nu gebruik maken van een ander beoordelingssysteem is een overstapservice beschikbaar.

KiyOh en Klantenvertellen.nl
KiyOh was in 2009 naar eigen zeggen de eerste review-verzamelaar van Nederlandse bodem. Thuiswinkel.org sloot een overeenkomst met het bedrijf om begin 2014 zijn Thuiswinkel Waarborg Reviews (vanaf 12,50 per maand) te kunnen introduceren. Die worden volgens de belangenvereniging door 750 leden gebruikt.

Webshops op De Telefoongids.nl
KiyOh is sinds de zomer van 2014 onderdeel van DTG. Het bedrijf achter De Telefoongids nam toen de KV Media Groep over, waar ook Klantenvertellen.nl onder viel. Alle leden van Webshop Keurmerk krijgen ‘op korte termijn’ ook een vermelding op Detelefoongids.nl, binnen de nieuwe categorie webshops.