Twinkle | Digital Commerce

In beeld: Social Media Congres

2017-05-27
  • 1:03

Samen met kennispartner OrangeValley organiseerde Twinkle eind februari het eerste Social Media Congres. Met de camera in de hand peilde Twinkle de stemming onder de bezoekers. Wie er niet bij was, of de sprekers graag nog eens op het gemak aan het werk wil zien, kan een aantal plenaire presentaties hieronder bekijken.

 

NB: van onderstaande presentaties vindt u verslagen en slides op de site van Twinkle. De verslaglegging over de dag is onderverdeeld in presentaties voor de lunch en na de lunch.

De opening van het Social Media Congres werd verzorgd door Matthijs Roumen en Hanneke Vos, beiden actief participant van de Social Media Professionals Association (SMPA). Ze vertelden respectievelijk over het doel van de SMPA en over het eerste Nederlandse onderzoek naar de commerciële inzet van sociale media, uitgevoerd door Ruigrok | Netpanel.

 

In een duopresentatie bekeken Wim Bouman en René Jansen, beiden verbonden aan de Amsterdam Business School, vervolgens het begrip sociale media door een wetenschappelijke bril.

 

De Amerikaan Chris Brogan, prominent blogger en gerespecteerd sociale mediastrateeg, had de eer het eerste Social Media Congres af te sluiten.