Twinkle | Digital Commerce

WebArchitects biedt 'webwinkelmachine' aan

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:14

RightClickLaunchWebArchitects biedt sinds deze maand een platform aan waarmee eenvoudig meerdere webwinkels gecreëerd en beheerd kunnen worden. RightClick Launch, zoals de methode heet, mikt met name op distributeurs en franchiseorganisaties.

De 'webwinkelmachine', zoals RichtClick Launch door WebArchitects is gedoopt, biedt de mogelijkheid om vanuit één e-business platform meerdere webwinkels 'van de lopende digitale band' te laten rollen.

State-of-the-art webshop
Distributeurs en franchiseorganisaties kunnen hun wederverkopers en franchisenemers in een handomdraai een eigen state-of-the-art branded webshop leveren, die direct is gekoppeld aan het centrale distributiesysteem. RightClick Launch voorziet in de gegevensstroom met betrekking tot prijsinformatie, voorraad en de orderverwerking tussen de betrokken partijen.

Efficiënt
Volgens Thomas van Zuijlen, interactie- en marketingmanager bij WebArchitects, is de nieuwe methode vooral erg efficiënt: 'Een franchisegever bijvoorbeeld hoeft maar één keer de configuratie te doen en kan vervolgens met een simpele druk op de knop tientallen webwinkels ontwerpen en activeren. Stoppen met steeds opnieuw het wiel uitvinden, is in feite wat we aanbieden. Dat scheelt behalve tijd ook kosten.'

Kaders stellen
Een organisatie die gebruik maakt van RightClick Launch kan de kaders stellen waarbinnen zijn partners in vrijheid kunnen opereren. Van Zuijlen: 'Dat zit hem bijvoorbeeld in de vormgeving van de website, maar kan ook zitten in het productassortiment. Franchisorganisaties kunnen het beschikbare assortiment vervolgens centraal en real-time aanpassen als ze dat willen.'

De winkelier behoudt de vrijheid een 'couleur locale' aan te brengen, zoals Van Zuijlen het noemt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld besluiten bepaalde producten prominenter te tonen of eigen actiepagina's aanmaken.