Twinkle | Digital Commerce

Honderden gedupeerden malafide iPhone-shop

2017-05-26
170130
  • 0:45

Het aantal iPhone-bestellers dat is gedupeerd door de praktijken van Iphoneheldpdesk.nl, loopt mogelijk op tot vijfhonderd. De webwinkel is 'wegens omstandigheden' offline gezet.

Iphonehelpdesk.nl wist klanten te trekken door vanaf 4 juli iPhone 3G-toestellen te verkopen zonder simlock. Dat zou gebruikers in staat stellen de telefoon met ieder gewenst netwerk te gebruiken, terwijl de populaire telefoon officieel alleen via T-Mobile verkrijgbaar is. Honderden geïnteresseerden plaatsten een bestelling en maakten geld over, maar kregen het toestel nooit in handen.

Klanten hoorden ofwel niets meer van Iphoneheldpdesk.nl of ze kregen wisselende verklaringen te horen voor de niet-levering. Eén daarvan was het uitblijven van een geschikte unlock-methode.

Inmiddels is de webwinkel offline en is het vestigingsadres in Amsterdam onbereikbaar. Op het forum internetoplichting.nl doen gedupeerden hun beklag over het bedrijf, terwijl Criminaliteitsbestrijding.nl oproept om aangifte te doen en het onderzoek over te laten aan de politie.

Bron: Tweakers.net