Twinkle | Digital Commerce

Klanten onderteken telefooncontract met iDeal op Typhone.nl

2017-05-27
180101
  • 1:02

Typhone.nl laat consumenten hun nieuwe sim only-abonnementen voortaan ondertekenen met iDeal. Het is naar eigen zeggen de eerste webwinkel in telefoonabonnementen die een dergelijke ondertekening aanbiedt.


‘Met ondertekenen via iDeal kun je al snel 40 minuten van je kostbare tijd besparen’, promoot Typhone.nl de optie op zijn website. Klanten kunnen bij nieuwe contracten van KPN, Telfort en T-mobile kiezen voor de traditionele ondertekening per post, of via iDeal 1 eurocent overmaken aan de nummer 20 van de Twinkle100.

Geen ondertekening
‘De transactie geldt als een wettelijk authenticatie, dus het ondertekenen van je contract is niet meer nodig’, staat in de uitleg van het bedrijf. ‘Je bestelling wordt daarna zo snel mogelijk in behandeling genomen. Uiteindelijk ontvang je het contract per post waarop staat dat je middels iDeal hebt ondertekend.’

Persoonscontrole
Verificatie via iDeal is in de e-commerce wereld niet geheel nieuw. Onder andere Wehkamp vraagt klanten die kiezen voor het achteraf betalen van grotere artikelen (zoals meubels) om 1 euro via iDeal over te maken. Zo controleert de webwinkel of de bestelling door de shopper is geplaatst. De euro wordt afgetrokken van het nog te betalen bedrag van de order.