Twinkle | Digital Commerce

'Fysieke reisbureaus blijven onmisbaar'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:58

Hoewel bijna een vijfde van de reisbureaus sinds 2000 zijn deuren heeft moeten sluiten door het succes van reissites op internet, heeft D-reizen eind vorige week juist een nieuwe fysieke vestiging geopend.

De nieuwe reiswinkel van D-reizen is gevestigd in Wageningen. Volgens Will van den Hoogen, directeur van D-reizen, blijven fysieke reisbureaus onmisbaar. 'Klanten kijken op onze site en boeken vervolgens in de winkel. En omgekeerd', zo zegt hij in De Telegraaf.

Ongeveer 70 procent van de verkoop van reizen aan de 1,1 miljoen klanten van D-reizen gaat via de reiswinkel. Daarom breidt het bedrijf, tegen de trend in, het aantal winkels uit.

Van den Hoogen verwacht dat vooral de kleine reisbureaus het moeilijk zullen krijgen. 'Ik denk dat er nog wel zo'n driehonderd reisbureaus hun deuren zullen sluiten de komende jaren.' Dat komt neer op een verdere daling van vijftien procent ten opzichte van het jaar 2000.

Ook Mirjam Dresmé, woordvoerster van de brancheorganisatie ANVR, denkt niet dat door de opkomst van internet alle reisbureaus zullen verdwijnen. Zij verwacht dat de daling zal afzwakken in de komende jaren.