Twinkle | Digital Commerce

Steven van Nieuwenhuijze van TUI naar Blokker

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Steven van Nieuwenhuijzen, oud-directeur van D-reizen, gaat per 1 augustus bij Blokker Holding aan de slag als concerndirecteur Speelgoed. Hij komt van TUI, waar hij twee jaar chief commercial officer (cco) en deputy ceo Nederland was.

Van Nieuwenhuijzen wist in mei al dat zijn functie bij TUI per 1 juli zou verdwijnen, toen het reisbedrijf aankondigde zijn merkenportfolio drastisch aan te passen. De labels Arke en Holland International gaan op in TUI en de nieuwe website van TUI moet op 1 oktober live zijn. Vakblad TravMagazine schreef destijds dat Van Nieuwenhuijzen zijn loopbaan buiten de reisbranche zou vervolgen.

Verantwoordelijk voor speelgoed
Dat gebeurt dus bij Blokker. Uit het persbericht van de holding: ‘Van Nieuwenhuijzen treedt toe tot de concerndirectie van Blokker Holding en is in die positie verantwoordelijk voor de speelgoedformules Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys. Daarnaast gaat hij aan de slag als algemeen directeur Intertoys, waar hij de dagelijkse leiding van deze speelgoedformule op zich neemt.’

D-reizen
Na een dienstverband van tien jaar bij D-reizen, waarvan de tweede helft als algemeen directeur, startte Van Nieuwenhuijzen medio mei 2013 bij TUI Nederland. Daar was hij eerst ‘directeur distributie & online’, waarna hij cco en deputy ceo Nederland werd van de nummer 2 van de Travel Top 30, onderdeel van de Twinkle100.