Twinkle | Digital Commerce

D-reizen opent deuren voor zelfstandige reisspecialisten

2017-05-27
180101
  • 1:33

D-reizen nodigt medewerkers uit de reiswereld uit om zich aan te sluiten bij zijn nieuwe programma ‘Zelfstandig Reisspecialist, powered by D-reizen’. De ZRS, zoals het reisbedrijf de freelancer noemt, verkoopt het aanbod van D-reizen zelfstandig.

Gert Bakker, verantwoordelijk voor de zelfstandige reisadviseurs en –specialisten binnen de D-rt Groep, noemt het nieuwe verdienmodel van D-reizen ‘het beste’. De ZRS betaalt een startersfee, waarna hij toegang krijgt tot een eigen boekingsplatform en een uitgebreid huisstijlpakket. ‘Hij profiteert van de grote naamsbekendheid van D-reizen; we zijn online aanwezig met een persoonlijke touch en bieden professionele marketing tools’, aldus Bakker in een interview met vakblad TravMagazine.

Kracht
Volgens Bakker zit de kracht van de ZRS in het persoonlijke contact met de klant. ‘Hij zit dichter op de klant, waardoor de conversie vele malen groter is’, vertelt hij. ‘Klantcontact leidt vaker tot een boeking, maar ook vaker tot upselling.’

Afdragen
Naast de startersfee betaalt de ZRS een maandbijdrage die ‘gerelateerd is aan de omzet’ en een afdracht per geboekt dossier. De ontvangen commissie over de boeking mag hij houden. ‘Wij laten de ZRS niet wachten op zijn commissie’, zegt Bakker. 'Wij bieden loon naar werken.'

Tonnen per jaar
Van de reisspecialist wordt wel wat verwacht. Hij maakt gebruik van de naam D-reizen en dient volgens Bakker daarmee minimaal 2 tot 2,5 ton omzet per jaar te generen. Dit is na een inwerkperiode van twee tot drie jaar.

VakantieXperts
Zusterbedrijf VakantieXperts werkt al wat langer met zelfstandigen, die de naam ‘zelfstandig reisassistent’ hebben. Een aantal hiervan is aangesloten bij een winkel van de keten, anderen werken zelfstandig.

Persoonlijke reisassistent
D-reizen zet sinds 2013 sterk in op een persoonlijke relatie met de klant, zowel offline als online. Daarvoor introduceerde het de ‘persoonlijke reisassistent’, een vaste medewerker die de klant helpt tijdens én na het boeken van een vakantie.