Twinkle | Digital Commerce

'Online verkopen in VS met 19 procent gestegen'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:22

De omzet van Amerikaanse webwinkels is in de periode tussen 1 november en 21 december opgelopen tot 26 miljard dollar. Dat is ongeveer 19 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Amerikaanse bureau Comscore berekend. De absolute piekdag was maandag 10 december toen er voor maar liefst 881 miljoen dollar in Amerikaanse internetwinkels werd uitgegeven.

Ruim een maand geleden hadden onderzoekers van Atlas Institute al voorspeld dat de drukste e-commercedag op 10 december zou vallen. De tweede drukste dag voor Amerikaanse internetwinkels zal op 17 december zijn, als de laatste bestelde kerstcadeaus worden verstuurd, zo voorspelde Atlas Institute.

Traditioneel gezien wordt Black Friday en Cyber Monday als drukste dagen beschouwd, maar dat geldt dit jaar niet voor de online verkopen, bevestigt ook Comscore. Volgens het onderzoeksbureau werd er op Black Friday voor in totaal 530 miljoen dollar verkocht. Op de maandag na Thanksgiving, Cyber Monday, liep de omzet op 730 miljoen dollar.

Uiteindelijk zal de omzet tijdens de maanden november en december in de VS met 29,5 miljard dollar ongeveer 20 procent hoger uitkomen dan in 2006, aldus Comscore. Het bureau baseert zijn voorspellingen op het online gedrag van meer dan twee miljoen Amerikaanse consumenten van wie het online surf- en aankoopgedrag wordt gevolgd.

Hoe de kerstomzet in Nederland zal uitvallen, is nog niet bekend. Voorlopige cijfers van de omzet van Nederlandse e-commercesites ontbreken nog. Wel hebben diverse webwinkels gemeld dat hun omzet met Sinterklaas fors hoger was dan vorig jaar.