Twinkle | Digital Commerce

Amazon: hogere omzet, maar lagere marges

2017-05-26
370236
  • 1:06

PaymentDe omzet bij Amazon nam in het derde kwartaal met 41 procent toe. De marges liepen terug van 5,5 tot 4,4 procent. De omzetverwachting voor het komende feestdagenseizoen is hoog.

De verkoop van Amazon steeg het afgelopen derde kwartaal tot 3,26 miljard dollar. Een jaar eerder steeg de omzet in de zelfde periode met 2,31 miljard dollar. Belangrijk aandeel in de stijging van de verkoop had de nieuwe Harry Potter. Amazon verkocht 2,5 miljoen exemplaren.

Ook de winst van Amazon nam in het derde kwartaal toe, van 19 miljoen naar 80 miljoen dollar. 'Voornaamste redenen zijn de lage prijzen en gratis bezorging. Ook is de kwaliteit van de zoekopdrachten toegenomen. Hierdoor is de vergelijking tussen de verschillende productcategorieën beter. Minder gunstig is dat de winstmarges terugliepen van 5,5 tot 4,4 procent. Dit komt gedeeltelijk door een groeiend aandeel van zogeheten third party sellers,'aldus oprichter Amazon Jeff Bezos. Na een stijging van het aandeel met 10,4 procent daalde het vervolgens weer met 11 procent.  

Feestdagen: gunstig vooruitzicht
Met de feestdagen in het vooruitzicht, verwacht Amazon in het vierde kwartaal nog betere resultaten te boeken. Het bedrijf denkt in vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar een omzetstijging van zo'n 28 procent te realiseren, met een geschatte uitkomst tussen de 5,1 en 5,4 miljard dollar.

Bron: Webwereld