Twinkle | Digital Commerce

Alwaysbemobile: online-verkoop nieuwe auto's

2017-05-26
175108
  • [nieuws]
  • 0:52

winterbandenThe Alwaysbemobile Company, het moederbedrijf van Profile Tyrecenter, wil vanaf 2008 via internet nieuwe auto's verkopen. Daarnaast bouwt het bedrijf momenteel in Roemenië aan een internetportaal voor occasions.

Deze initiatieven moeten voor meer onderhoudswerk zorgen voor de Profile Tyrecenters, stelt directeur Luc van Bussel van Profile. Als de plannen doorgaan, kan de klant voor zijn op internet bestelde auto namelijk terecht bij een Profile Tyrecenter, waar ook het onderhoud plaatsvindt. Met dit initiatief gaat Profile de concurrentie aan met bestaande occasionsites.

Concurrentiestrijd
'Het plaatsen van auto's op alwaysbemobile.com wordt gratis en misschien ga ik aanbieders een incentive geven wanneer ze een auto op de site plaatsen', vertelt van Bussel. Profile wil via de site in contact komen met occasionrijders die hun auto willen verkopen en een nieuwe willen kopen. De occasionsite moet technisch veel beter worden dan die van de concurrentie. Inmiddels zijn er 150 Profile Tyrecenters. Van Bussel wil vooral werken met A-merken en zich profileren als specialist in banden en wielen.

Bron: Bovag Krant nr. 19