Twinkle | Digital Commerce

CiderHouse sluit 'megadeal' met ilse media

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:21

CiderHouse heeft naar eigen zeggen een megadeal met ilse media en Sanoma Uitgevers gesloten. Het softwarebedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software waarmee reizen op grote schaal gezocht, vergeleken en geboekt kunnen worden. Voor de uitrol van deze software is een exclusief samenwerkingsverband gesloten met Ilse Media en diens moeder bedrijf Sanoma Uitgevers. De internationale roll-out van het CiderHouse Travel Search platform (US Patent Pending) vindt zijn start bij ilse media onder het label ilse reizen.

'Omdat we in Nederland veel concurrentie hebben van Google moesten we een nieuwe strategie kiezen', vertelt Nils Rooijmans, manager ilse.nl, in een reactie naar aanleiding van de onlangs gelanceerde vertical search-dienst, in het komende nummer van Twinkle (6-2007), dat 22 augustus op de mat valt. Paul Molenaar, CEO ilse media, COO Online Sanoma Uitgevers, zegt nu naar aanleiding van de samenwerking: 'Wij zien in Ciderhouse een sterke, op de reismarkt gefocuste technologiepartner, die ons in staat stelt meer innovatieve oplossingen aan onze consumenten te bieden. De technologie van Ciderhouse is uniek en maakt het ons mogelijk de consument via ilse reizen en Vakantie.nl op een volstrekt intuïtieve manier een reis te laten boeken.'

Sanoma Uitgevers, moederbedrijf van ilse media groep BV, heeft bovendien het exclusieve recht op de Ciderhouse technologie in te zetten in die landen waar Sanoma actief is. In markten waar de samenwerking niet geldt wordt het CiderHouse Travel Search platform onder het eigen label Olezo.com gelanceerd. Olezo zal nog dit jaar live gaan in onder andere Duitsland.