Twinkle | Digital Commerce

Fietsen vergelijken via mobiele site

2017-05-26
10378
  • [nieuws]
  • 1:25

De Amerikaanse webwinkel BikeSomeWhere.com is een van de eerste retailers die PayPal Mobile Checkout gebruikt. De fietssite heeft ook een siteversie voor de mobiele telefoon. Daarmee wil het klanten bereiken die van plan zijn iets te kopen in een fysieke fietsenwinkel. En vanaf ' dag 1'  komen mobiele bestellingen binnen, aldus de webwinkelier.

Jeff Stone, president van BikeSomeWhere zegt hiermee klanten te willen bereiken die in een fietsenwinkel staan. Via de mobiele site kunnen ze een prijsvergelijking maken of een aankoop doen. Ook kunnen ze later naar de e-commercesite gaat om tot aankoop over te gaan. 'We willen dat mensen via de mobiel aankopen doen, maar we bieden ook een vergelijkingstool, waarmee kopers kunnen achterhalen of we hetzelfde product tegen een lagere prijs bieden.'  De webwinkelier is nu zo'n zes jaar actief. Via e-mail heeft het zijn klantenschare op de hoogte gebracht van de lancering van de m-commercesite. Alle producten uit de webwinkel kunnen ook via het mobieltje gekocht worden. Stone wil niet zeggen hoeveel bestellingen inmiddels via dit kanaal binnen zijn gekomen, maar hij zegt dat consumenten via het toestel vaak één item bestellen, bijvoorbeeld een fietsslot of een hartslagmeter. Als klanten via de computer winkelen kopen ze vaak meerdere producten, aldus Stone.

De m-commercesite is ontwikkeld door mPoria, en de mobiele betaaldienst van PayPal is in de technologie geïntegreerd. Met PayPal Mobile Checkout kunnen retailers betalingen van grote creditcardmaatschappijen en PayPal accepteren. Volgens PayPal maken nu twintig retailers en non-profitorganisaties gebruik van de betaalmogelijkheid. Naast mPoria kan Mobile Checkout ook geïntegreerd worden in payment processor CardinalCommerce en mobile marketing bedrijf GPShopper.

Bron: Internet Retailer