Twinkle | Digital Commerce

'Banken en mobiele operators moeten samenwerken'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:23

legeportemonneeDe toekomst van mobiel betalen hangt af van samenwerking tussen bank en mobiele operator, dat zegt Atos Origin in het rapport Breakthroughs in the European Mobile Payments Market. 'Ondanks de vele initiatieven en projecten ter ontwikkeling van oplossingen voor mobiel betalen, is tot op heden niets aantrekkelijks uit de bus gekomen', meent Cees de Jong, senior vice president, global markets development and operations bij Atos Origin.

Alleen door samenwerking en gemeenschappelijke initiatieven kunnen banken en mobiele operatoren een aantrekkelijke, veilige en gebruiksvriendelijke oplossing kunnen bieden. Door de krachten te bundelen worden ook de aanzienlijke kosten verbonden aan de ontwikkeling en marketing van het product beperkt, aldus het rapport.

Moment
'Door de technologische vooruitgang en nieuwe regulering, is dit het juiste moment. Consumenten beginnen anders na te denken over de mogelijkheden van hun mobiele telefoon, en mobiele telefoons zélf zijn aan het veranderen om deze mogelijkheden te bieden. Ons meest recente witboek stelt dat de kansen voor het oprapen liggen in de markt voor mobiel betalen op afstand, niet alleen voor mobiele operatoren, maar ook voor grote internetbedrijven, banken en andere nieuwkomers op de markt', vertelt De Jong.

Toekomst
Volgens Atos liggen in de nabije toekomst de kansen in de markt voor mobiel betalen op afstand voor het oprapen. 'Niet alleen voor mobiele operators maar ook voor de grote internetbedrijven, banken en andere nieuwkomers op de markt. Omzetmogelijkheden beperken zich niet mobiele content; betalen op afstand kan voor andere toepassingen worden gebruikt, zoals prepaid opladen, elektronisch betalen van rekeningen, mPOS, internationaal geld overboeken en online betalen.'