Twinkle | Digital Commerce

EBay betaalt kwart miljard dollar voor Zong

2017-10-05
180101
  • 1:10

EBay heeft 240 miljoen dollar over voor de acquisite van Zong, een partij in mobile billing. Aankopen worden betaald via de mobiele telefoonrekening van gebruikers. Met de overname van Zong wil eBay zijn betaaldochter PayPal een nieuwe mobiele push geven.

Gebruikers van Zong kunnen online afrekenen door hun telefoonnummer achter te laten bij de checkout. Ze krijgen vervolgens een sms toegestuurd. Als ze de ontvangst van dat bericht bevestigen, is de betaling voltooid (meer over de werking hier, info voor merchants hier).

Technologie en talent
EBay stelt dat Zong 'technologie en talent' meebrengt naar zijn betaaltak. PayPal, goed voor al bijna de helft van eBay's omzet, verwerkte vorig jaar zelf al 3,4 miljard dollar aan betalingen voor digitale content. Zong biedt een nieuwe betaaloptie voor dit soort transacties en heeft met Zong+ bovendien nog een andere micropayments service in huis, voor betalingen via credit- debit en prepaid-cards (zie Techcrunch).

250 operators
Zong, dat vooral fungeert als kassa voor virtuele goederen, doet wereldwijd zaken met meer dan 250 mobiele operators in 21 talen en 45 landen. De startup ondersteunt Facebook Credits en doet verder onder meer zaken met Zynga, Playdom (onderdeel van Disney), Bigpoint, Sony Online Entertainment, Big Fish Games, IMVU en met Sulake, de makers van Habbo Hotel.