Twinkle | Digital Commerce

Voormalig iPhone-marketeer Bob Borchers investeert in Payfone

2017-10-05
922314
  • 0:59

Bob Borchers, die bij Apple verantwoordelijk was voor de marketing van de iPhone en eerder werkte voor Nokia, steekt geld in de ontwikkeling van Payfone. Ook Blackberry Partners Fund investeert in de start-up in mobiele betalingen.

Dat meldt Payfone op zijn website. In zijn tweede financieringsronde ontving het technologiebedrijf in totaal 11 miljoen dollar aan groeigeld van Opus Capital, waar Borchers partner is, en van Blackberry Partner Fund (BPF). Dat is de investeringsmaatschappij van Blackberry-producent Research In Motion (RIM). Net als Borchers zal Kevin Talbot van BPF zitting nemen in de raad van bestuur van Payfone.

One-click mobile billing
Het Amerikaanse Payfone koppelt applicatiewinkels als die van Apple en Blackberry, webwinkels en content brands aan bestaande netwerken van mobiele operators en claimt daarmee uniek te zijn. De optie tot one-click mobile billing is gebaseerd op het telefoonnummer van gebruikers. Het afgerekende bedrag wordt volgens Payfone direct afgetrokken van het pre- of postpoid beltegoed van de klant. Er zijn nog geen namen van mobiele operators bekend die zaken doen met Payfone.