In Kijkje in de keuken vertellen e-commerce ondernemers over hun werkplek. Waar zijn ze trots op? Hoe wordt er bij hen gewerkt en, niet onbelangrijk, hoe ziet de werkplek* eruit? Deze keer: Wolf Wannet, head of operations bij Topgeschenken BV.
Kun je jouw werkplek omschrijven?
'Het warehouse is 800m2 groot. Er is een koelcel voor het conditioneren van de bloemen, een locatie voor bloembinders die speciale orders verzorgen en een routeplein waar alle routes voor de bezorgers worden klaargezet. Daarbij hebben we stellingen waar add-ons zoals chocola, knuffelberen en wijn worden opgeslagen.’
Wat zijn de hardlopers en wat is voor jullie de drukste periode? En hoe ziet dat er dan uit?
‘De boeketten Laurie, Lexie en Paola worden momenteel het meest besteld door onze klanten. De drukste periodes in het jaar zijn Valentijnsdag, het Moederdag weekend en de periode rond de feestdagen. Daarbij is het altijd druk rondom de maandwissel, als veel mensen in- en uit dienst gaan bij hun werkgevers.’
Het is altijd druk rondom de maandwissel, als veel mensen in- en uit dienst gaan bij hun werkgevers
Waar ben je het meest trots op in jouw werkplek?
‘Dat we binnen een hele korte periode het aantal orders dat we hier verwerken met factor 15 hebben vermenigvuldigd, zonder dat de consument daar last van heeft gehad.’
Welke ontwikkeling in de magazijnwereld is momenteel ‘hot en happening’?
‘In de wereld van Topgeschenken is vooral het voorspellen van volumes en het bijsturen op basis van data van belang. We zijn een systeem aan het ontwikkelen waarin we automatisch voorraad bestellen en automatisch plannen zodat we routes meteen in de ochtend op volgorde kunnen picken.’
Maak de volgende zin af: over 5 jaar is mijn magazijn ....
‘Zo ingericht dat we alle bloemen-, fruit-, taarten- en geschenkenstromen kunnen verwerken op de meest optimale manier met minimale levertijden voor de consument.’
*Ben jij trots op een onderdeel van je werkplek? Bijvoorbeeld je magazijn, inpakmachine of vergaderruimte? Of gewoon heel je werkplek? Dan zijn we daar heel benieuwd naar! Meld je aan via redactie@twinklemagazine.nl en wie weet sta jij binnenkort ook in deze rubriek!
Er is op dit moment 0 keer gereageerd op:
Kijkje in de keuken bij ... Topgeschenken.nl