Twinkle | Digital Commerce

Wolt start samenwerking met het Duitse Alnatura

2024-10-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

De Finse maaltijdbezorger Wolt is in Duitsland een nieuw partnerschap aangegaan met kruidenierswinkel Alnatura. Deze kruidenier kondigde begin september aan te stoppen met zijn eigen ophaal- en bezorgservice.

Op het Duitse Chip is te lezen dat het om ongeveer 600 verschillende Alnatura producten gaat die te bestellen zijn via Wolt Market. Daarnaast wordt er in Berlijn nog een Wolt-locatie geopend om het bezorggebied uit te breiden.

Snelle levering

Het besluit van Alnatura om te stoppen met zijn eigen service, meldt Chip, maakt deel uit van een strategische herschikking waarbij de focus ligt op de kernactiviteiten, de Alnatura-vestigingen en de activiteiten van handelspartners. Door samen te werken met Wolt kunnen de biologische producten van Alnatura snel en afgestemd op hun behoeften beschikbaar worden gesteld aan klanten. De levering zou binnen ongeveer 35 minuten moeten plaatsvinden.

Eerdere samenwerkingen

Wolt gaat vaker samenwerkingen aan met andere Duitse bedrijven. Zo ging het bijna een jaar geleden een samenwerking aan met Starbucks. En eerder in 2023 met McDonald’s, waarmee het moederbedrijf van Wolt, DoorDash, al een samenwerking had.

Beeld: Wolt