Twinkle | Digital Commerce

Cowboy heeft benodigde financiering binnen

2024-09-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Het Belgische e bike merk Cowboy heeft 5 miljoen euro aan financiering binnengehaald. Dat bedrag was hard nodig voor Cowboy, dat komend jaar winstgevend wil worden.

Enkele maanden geleden maakte Cowboy bekend op zoek te zijn naar een laatste miljoeneninvestering. Daarmee moest het nieuwe businessmodel van Cowboy worden gefinancierd, die uiteindelijk moet zorgen dat het merk winst gaat maken.

In dat vernieuwde businessmodel is meer ruimte voor abonnementen op diensten. En deze omvat daarnaast een aantal kostenbesparingen.

De Aziatische investeerder Cypress Captial heeft nu toegehapt en investeert 5 miljoen euro in het bedrijf. ‘Ondanks de uitdagingen van een turbulente markt heeft het bedrijf aanzienlijke vooruitgang geboekt door zich te richten op het perfectioneren van het hardware ontwerp, software-upgrades en de transformatie van het bedrijfsmodel’, aldus Caren Huang van Cypress Capital. ‘Cowboy heeft zijn veerkracht en concurrentievoordeel aangetoond in een uitdagende sector. We zijn verheugd Cowboy’s missie te ondersteunen om het topmerk in e-mobiliteit te worden.’

In maart 2023 haalde Cowboy ook al eens 10 miljoen euro aan financiering binnen.