Twinkle | Digital Commerce

Cowboy zoekt samenwerking met fietsenwinkels

2023-05-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Het Belgische e-bike merk Cowboy gaat samenwerken met onafhankelijke fietsenwinkels in heel Europa. Dit jaar moeten er samen worden gewerkt met zo’n 300 retailpartners in 60 Europese steden.

Voorheen konden klanten van Cowboy voor onder meer onderhoud alleen bij Cowboy zelf terecht. Het bedrijf hoopt door het opzetten van het ‘Retail Partner Network’ meer klanten te trekken en aan zijn naamsbekendheid te werken. Vooral in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk wil Cowboy nieuwe klanten aantrekken.

Aangesloten retailpartners krijgen een accountmanager van Cowboy toegewezen en worden opgeleid om reparaties en service van Cowboy aan te bieden. Cowboy heeft een proef gedaan met ruim 80 partners. Die proef bleek succesvol. ‘Dit nieuwe retailmodel vergroot niet alleen de aanwezigheid van ons merk in Europa, maar maakt de toegang tot klantenondersteuning nog eenvoudiger en geeft mensen het vertrouwen dat onze fietsen zowel lokaal als via het mobiele servicenetwerk van Cowboy kunnen worden onderhouden’, reageert ceo Adrien Roose van het fietsenmerk.